Mlada hrvatska U-21 reprezentacija sutra će u Mariboru igrati četvrtfinale Europskog prvenstva protiv Španjolske.

– Njihova najveća snaga je u ujednačenoj kvaliteti na svim pozicijama. Taktički su jako dobri, tehnički tradicionalno španjolski jaki, puno trče, disciplinirani i ozbiljni. Dobro posložena ekipa koja igra tradicionalni španjolski stil nogometa s puno izmjena i dodavanja, rekao je izbornik Igor Bišćan na konferenciji za novinare, dodavši: ova generacija je posebno učinkovita. Primaju jako malo golova i rijetko gube. Favoriti su turnira, jer već godinama dominiraju u ovom uzrastu.

– Mi smo zadovoljni što ćemo im prepustiti ulogu favorita. Svjesni smo s kime igramo, ali također, svjesni smo i sigurni u svoje kvalitete i znamo da i mi imamo svoje šanse, istaknuo je.

Dodao je i da neće biti predefenzivni, te da su dio priprema posvetili igri prema naprijed. 

– Dečki su svjesni da imamo veliku šansu, motivirani su da nešto naprave i mi svi oko njih smo tu da ima pružimo tu šansu i budemo podrška. Kvalitetu imaju, naglasio je Bišćan.

Na konferenciji je bio i veznjak Lovro Majer koji je rekao da su maksimalno spremni.

– Neće biti lako, ali mi smo kvalitetniji nego ikad i imamo veće šanse za prolazak nego ikad, rekao je.

Osvrnuo se i na Španjolce.

– Imaju manu, kao i svaka ekipa. Imaju i dosta toga dobroga, kao i mi. Španjolci su poznati da vole imati loptu u nogama. Jaki su u sredini, okretni, brzo igraju. No, znamo što možemo iskoristiti. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i pokušati ih iznenaditi. Vjerujem da će sve ovisi o nama i na kojoj ćemo razini biti. Ako ćemo biti pravi, vjerujem da smo spremni proći tu Španjolsku i da odemo čak do kraja, do finala, istaknuo je.

Na pitanje je li razočaran što nije dobio pozivnicu za seniorski Euro, rekao je kako nije.

– Sve ide svojim tokom, ja znam koliko vrijedim, koliko radim i što još mogu pokazati. Sve u svoje vrijeme, rekao je Majer.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!