– Svi smo se skupili, čekamo još Matea Kovačića koji je osvojio Ligu prvaka. Imamo fantastične uvjete u Rovinju, mislim da ćemo puno toga napraviti. Ponajprije popraviti neke stvari iz prijašnjih utakmica i u najboljem izdanju dočekati Euro, rekao je Josip Brekalo o prvim dojmovima s priprema hrvatske nogometne reprezentacije uoči Europskog prvenstva.

Trenutačno igra za VfL Wolfsburg, a prate ga Milan, Arsenal, Liverpool.

– Sad je prije svega fokus na Europsko prvenstvo, onda ćemo vidjeti koje će biti najkonkretnije ponude. S Wolfsburgom smo izborili Ligu prvaka, to je jako veliki uspjeh. Mislim da su za mene sve opcije otvorene pa ćemo vidjeti. Prije svega priželjkujem dobar rezultat na Euru. Zadovoljan sam svojom formom, osjećam se odlično, nisam imao problema s ozljedama ove sezone. Dobro se osjećam uoči Eura, koji je kruna sezone. Hrvatska je uvijek imala vrhunske krilne igrače, svaka konkurencija je zdrava i dobra da ti budeš što bolji. Izbornik ima u nama puno rješenja, ja sam na raspolaganju i dat ću sve od sebe.

Što očekuje od nastupa na Europskom prvenstvu?

– Hrvatske se svi pribojavaju na velikim natjecanjima jer znaju da smo ekipa koja ima odličan mentalitet i onda kad nismo u bajnoj situaciji pokažemo najbolje od nas. Ne bih htio ništa prognozirati, najbitnije je proći skupinu pa onda utakmicu po utakmicu.

Izvor:hrt.hr