U Sarajevu je ispred Face TV održan skup podrške uglednom sarajevskom novinaru Senadu Hadžifejzoviću.

Hadžifejzović je u jednom trenutku izašao je ispred Face televizije kako bi se zahvalio svima koji su došli podržati ga. Okupljeni su ga dočekali ovacijama, javlja Avaz.

– Senade, mi te volimo- uzvikivali su.

– Hvala puno što ste došli. Znam da ste došli zbog svih nas. Mnogo je ljudi, hvala vam …Tula, Nermin Tulić je ostao bez nogu, vi koji hoćete da nas obezglavite, mi nismo ostali bez glave, imamo pamet – poručio je Hadžifejzović kojeg su okupljeni često prekidali aplauzima.

Senad je držao i unuče u naručju.

Hadžifejzović: Na meti onih koji ništa ne znaju je svako ko nešto zna

Prije izaslaka pred zgradu Bosamala na čijem se zadnjem katu nali Face tv, čiji je urednik i osnivač Hadžifejzović se osvnruo se na početku Centralnog dnevnika o prijetnjama koje je njemu i uposlenicima ove televizije uputio Abdulah Hajdarević.

– Nažalost, vijest dana su novinari, sloboda govora, demokracija. Ovih dana, mjeseci, pa i godina i sinoć, mi “Face”, smo meta otvorenog napada vlasti, izravnih prijetnji, poziva na linč i ubojstvo. Prije i poslije nas uvijek meta su uvijek oni koji razmišljaju i govore istinu, razmišljaju drugačije, otkrivaju, istražuju, hrabri su, a ne samo novinari. Na meti je svatko tko ima svoj mozak, a ne njihov. Na meti onih koji ništa ne znaju je svatko tko nešto zna. Upravo sada ispred Bosmala, gdje je centrala Face-a održava se skup podrške našoj televiziji zbog sinoćnjeg pokušaja upadanja u našu televiziju i otvorenih prijetnji. Ja sam kasno za taj skup saznao, bio sam radikalno protiv, ali kolege iz drugih medija, građani, aktivisti, pa i neki liberalni političari su se okupili. Ovaj napad na nas smatraju napadom na sebe, napadom na slobodu, riječ, demokraciju – kazao je Hadžifejzović.

Podsjećamo, Hajdarević je nakon emitiranja “Centralnog dnevnika” pozvao redakciju i rekao da će doći. Ubrzo se pojavio i zahtjevao da se pozove Hadžifejzović kako bi mu “prenio važnu poruku”. Osiguranje ga je spriječilo da uđe u prostorije u kojima se nalazi redakcija.

/HMS/

error: Content is protected !!