Manje od dva tjedan do početka Europskog prvenstva, hrvatska nogometna reprezentacija razmišlja o promjeni kampa u Škotskoj. Naime, u slučaju da se pojavi samo jedan pozitivan rezultat na koronavirus  u reprezentaciji, cijela bi momčad trebala ići u karantenu.

Reprezentacija Češke već je otkazala kamp u Škotskoj te će putovati na susrete dan prije. Hrvatska također traži alternativni smještaj.  

-To je situacija koja se već nekoliko dana razvija. Mi smo u kontaktu i s Češkim nogometnim savezom i prvenstveno UEFA-om jer smo svjesni da su u Škotskoj okolnosti takve kakve jesu i razmatramo sve opcije, uključujući promjenu kampa reprezentacije iz Škotske na neku drugu lokaciju. Tu je puno toga na stolu. Razmatraju se sve opcije i donijet će se odluka da to budu i najbolji mogući uvjeti za pripremu reprezentacije i najbolji uvjeti što se tiče tih COVID-19 okolnosti da ako bi i bio, ne daj Bože, neki zaraženi igrač ne treba cijela momčad ili veći dio momčadi u izolaciju. Opcija je nekoliko. Složio bih se da je St Andrews sad već manje vjerojatna opcija, tražimo nešto drugo. Što će to točno biti tek ćemo u narednim danima vidjeti jer je situacija specifična. Da bi imali maksimalne uvjete, ne možemo preko noći donijeti odluku, rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak istaknuvši kako su opcije i ostanak na Otoku, ali i putovanje na utakmice iz Hrvatske.

St Andrews je gradić na istočnoj obali Škotske, a Vatreni su trebali tijekom Eura boraviti u hotelu Fairmont, luksuznom resortu s pet zvjezdica. Hotel je udaljen oko 120 kilometara od Glasgowa, gdje će Hrvatska igrati dvije utakmice u skupini, a tek pola sata vožnje od zračne luke.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!