Kći Daniele Berlit, Fiona imala je samo tri godine kada joj je u studenom prošle dijagnosticirana leukemija. Svijet se srušio za majku i cijelu obitelj. Iz dana im se život promijenio i trogodišnja Fiona se odjednom bori protiv raka. Majka Daniela odmah je odlučila danonoćno biti uz svoju kćer, piše Fenix-magazin.

Prodavačica u “Dänisches Bettenlager” odmah je predala zahtjev za cijeli godišnji odmor koji je istekao nakon 36 dana.

Srećom, 38-godišnjakinja ima sjajne kolege. Objavom na Facebooku osigurali su da svi zaposlenici lanca doniraju neke od svojih dana odmora. Velika zraka nade pojavila se za majku koja sa svojom kćeri prolazi kroz pakao.

Život kakav su živjele prije jednostavno više ne postoji. Od sada im okrenut naglavačke. U nekom trenutku nazvala sam na posao i rekla: ‘Ne znam što učiniti, ali na posao ne mogu doći’. Razgovarala sam i sa svojom kolegicom koja mi je također i jako dobra prijateljica . I kad sam joj rekla za dijagnozu, odmah je rekla: ‘O Bože, moramo nešto poduzeti’. I prije nego što sam uopće mogla razmišljati o tome kako ću sada morati ići na posao, ona i moji kolege su ga preuzeli i pobrinuli se za njega, priča Daniele za RTL.

Tada me pitala može li nešto objaviti na Facebooku. A onda sam pročitala nekoliko komentara na Facebooku gdje pozivaju kolege za donacije godišnjeg odmora. Bila sam u bolnici s Fionom, sjedilasam na podu hodnika i samo plakala. Jednostavno nisam mogla vjerovati. Oni, ali i kolege iz cijele Njemačke su mi poklonili svoj odmor. Bila sam toliko zaprepaštena da su mi nepoznate kolege dale svoj odmor, prekovremene sate. Ta spremnost za pomoć bila je jednostavno nevjerojatna. Toliko sam plakala, govori Daniele.

Koliko je kolega sudjelovalo u kampanji?

429 kolega doniralo je svoj odmor i to ne samo jedan dan. A oni koji nisu imali preostalog godišnjeg odmora poklonili su mi svoje prekovremene sate. Ukupno sam dobila 4 godine i 6 mjeseci godišnjeg odmora. Sve to vrijeme bila sam u bezizlaznoj situacija i tonula sve dublje. A onda se stvorilo toliko puno ruku koje vas uhvate, što vam vraća vjeru u čovječnost. Tako je dobro iskusiti toliko ljudskosti i ta spoznaja da ima toliko dobrih ljudi … To je nevjerojatno. Tako sam plakala, Fiona je u bolnici pitala: ‘Mama zašto plačeš?’ I rekla sam joj da su to suze radosnice i pokušala malo objasniti cijelu stvar. Ona je malo shvatila, a i moja starija kći Mina.

Kako je općenito prolazila vaša obitelj u to vrijeme?

Bio je to veliki šok za sve nas. Ako s djetetom nešto nije u redu, to je najgore što možete doživiti. Kao majka pokušavate zaštititi svoje dijete i tada shvatite da ne možete ništa učiniti. Ta nemoć je najgora od svega. Da ste prepušteni na milost i nemilost, da ne možete ništa učiniti.

Kako je Fiona sada?
Trenutno Fioni ide jako dobro. Preživjela je najgore. Preostala su joj još tri kemoterapije, čije nuspojave nisu toliko intenzivne. I sve se bliži kraju. Ponovno dobiva više slobode i opravak ide jako dobro.

Hoćete li iskoristiti preostale četiri godine?

Bilo mi je jasno da ne želim ostati kod kuće četiri godine ako se Fiona potpuno oporavi. Također, želja mi je brzo se vratiti u normalu. A ja svoj posao zbog cijele situacije volim čak i više nego prije. I zato smo rekli da ću ostati kod kuće godinu dana. Dakle od studenog 2020. do studenog 2021.

Ostatak godišnjeg odmora ide na tzv. Zeitkonto. Tamo gdje svakome može pomoći. U mom slučaju, vidjela sam kako vas sudbina može pogoditi. A s preko 8.000 zaposlenih, to se naravno uvijek može dogoditi. Da bi svi mogli reći, u redu, sada mi treba odmor i mogu si pomoći.

Izvor:fenix-magazin.de

error: Content is protected !!