U nedjelju na blagdan Presvetog Trojstva koja je ove godine bila posljednja nedjelja u mjesecu svibnju, župa i svetište Presvetog srca Isusova Studenci (Studenci, Stubica, Zvirovići i Prćavci) na dostojanstven način se prisjetila svojih poginulih i pobijenih župljana u tri rata u prošlom stoljeću gdje je izgubila 326 župljana – 54 su žrtve Prvog svjetskog rata, 263 žrtve Drugog svjetskog rata i poraća, a 9 je žrtava Domovinskog rata.

Nakon „Lijepe naše“ koju je otpjevao mješoviti župni zbor „Vrelo života“ pročitana su imena 263 župljanina poginula i pobijena u i nakon Drugog svjetskog rata među kojima su bila i četiri svećenika, te imena devet poginulih u Domovinskom ratu.

Nakon toga kod već zapaljenih svijeća na spomen obilježju u župnom dvorištu vijence su položili predstavnici župe Studenci, Grada Ljubuškog i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Čapljine i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici Vlade i Skupštine Županije Zapadnohercegovačke. Potom je župnik don Ante Pavlović uz prigodnu molitvu za sve poginule i pobijene blagoslovio spomen obilježje. Na kraju svete mise koju je liturgijskim pjevanjem uljepšao župni zbor Vrelo života, župnik se zahvalio svima koji su došli na komemoraciju i svetu misu i na njihovu dostojanstvenom držanju, a goste i župljane koji to žele pozvao na osvježenje u Pastoralni centar

izvor: M.Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!