Portal Hercegovina.info objavio je stravičnu snimku vršnjačkog nasilja na kojoj osnovac premlaćuje kolegu iz klupe. Video je snimljen u Osnovnoj školi “Bijelo Polje”, Potoci kod Mostara, te se uvelike proširio i među učenicima, no dosad nije objavljen. Mnogi su stajališta da je to zbog toga što je jedan od aktera sin ravnateljice škole.

Na snimci se vidi da sin direktorice škole fizički napada kolegu u školskoj klupi. Naknadno je dijete s ozljedama oka pušteno kući, a da nitko nije o istome izvijestio roditelje, koji su naknadno, vidjevši sinove modrice, zvali razrednicu, nakon čega je uslijedio i sastanak u školi.

Slučaj, doznaje se, nije prijavljen ni policiji niti Centru za socijalni rad, a mladi napadač školsku godinu završava s primjerenim vladanjem. Roditelji su od resornog ministra Rašida Hadžovića, koji se hvali da se može učiti od HNŽ-a po primjeru uspješnog završetka školske godine, tražili inspekcijski nadzor. Je li on i što učinio, nije poznato.

Ravnateljica škole Azra Šoše, majka učenika koji je pretukao školskog kolegu, kaže da je škola uradila sve što je u njihovoj nadležnosti.

“Zaista ne bih putem telefona davala nikakvih izjava”, ističe. Upitana je li prijavljeno policiji i Centru za socijalni rad, kaže da je “prijavljeno na sve adrese na koje je trebalo, tako da zaista ne želim komentirati putem telefona”. Upitana je li njezin sin na spornoj video snimci, odgovara “Jest”. Upitana je li on taj koji udara kolegu iz školske klupe, odgovara “ne želim komentirati na ovakav način. Rekla sam da su obaviještene sve institucije koje su trebale biti obaviještene”.

Roditelji oštećenog učenika, doznaje Hercegovina.info, imaju i sliku na kojoj se jasno vidi ozljeda oka njihova dječaka, a planiraju sve prijaviti i nadležnom Tužiteljstvu.

/HMS/

error: Content is protected !!