Dvije su osobe ubijene, a najmanje 20 ih je ranjeno u nedjelju kada su trojica muškaraca otvorila vatru na okupljene koji su čekali ispred dvorane u Miamiju u kojoj se trebao održati koncert, izvijestila je lokalna policija.

Pucnjava se dogodila tijekom noći u trgovačkom dijelu Miamija, a “mjesto zakazanog događaja bila je dvorana za biljar ispred koje je čekala nekolicina zainteresiranih za koncert”, stoji u priopćenju policije Miami-Dade. 

U jednom su trenutku tri naoružana muškarca izašla iz automobila i počela nasumično pucati na okupljene. Pobjegli su istim automobilom. Dvije su osobe pritom smrtno stradale, a 20 ozlijeđenih prevezeno je u lokalnu bolnicu. Dvoje ih je u kritičnom stanju. 

Direktor policije četvrti Miami-Dade, Alfredo Ramirez III, osudio je taj kukavički čin. 

– Riječ je o hladnokrvnim ubojicama koji su nasumice pucali na grupu ljudi. Mi ćemo istjerati pravdu na čistac, poručio je. 

U Sjedinjenim Državama česti su ciljani oružani napadi na škole, poslovne zgrade ili trgovačke centre. Tijekom prošle godine u zemlji se povećao broj ubojstava. 

Američki predsjednik Joe Biden prošli je mjesec oružano nasilje koje se neprestano događa u Sjedinjenim Državama nazvao “epidemijom” i “međunarodnom sramotom”. 

Po podacima neprofitne organizacije Gun Violence Archive, prošle je godine u zemlji evidentirano više od 43.000 smrtnih slučajeva povezanih s oružjem, među kojima su i samoubojstva. U prvih 132 dana ove godine bilo je najmanje 200 masovnih pucnjava, navodi ova organizacija. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!