U marini u Kaštel Gomilici sinoć je buknuo požar koji je zahvatio privezane jahte. Vatra koja je planula na jednom brodu proširila se na okolne. Ukupno je gorjelo pet brodova. U marini Kaštela sinoć je potpuno izgorjelo pet brodova, a 18 ih je oštećeno. Šteta je višemilijunska. Policijski očevid još traje, no pretpostavlja se da je požar buknuo u kuhinji jednog od brodova.


10-ak vatrogasaca, 3 vozila i vatrogasni brod, još uvijek gase požar u marini. Saniraju se brodovi koji, kako kažu vatrogasci – i dalje “izdimljavaju”.

– Riječ je velikim površinama plastike. Stigao je i bager koji će pokušati otvoriti oplatu broda da se može ući u utrobu kako bi se do kraja ugasio požar. Ozlijeđenih nema. Totalna je šteta, riječ je o velikim, milijunskim iznosima. Pet brodova je uništeno potpuno, a nekoliko ih je nagorjelo, kažu za portal HRT-a u DVD-u Kaštel Gomilica.

Prijavljena je samo jedna lakša ozljeda, a zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca i zaposlenika izbjegnuta je tragedija – naime, u marini je oko 400 brodova s brojnim nautičarima.

– Ljudi su reagirali izvrsno tako da su odbacili sve one brodove koji su blizu, pokušali izvući koji su u plamenu, neke nisu uspjeli, plamen je bio velik, zapravo moglo je biti puno gore, materijalna šteta je ogromna, ali glavno da nema ozlijeđenih, da jutros ne moramo zvati bolnicu, rekao je Joško Berket, vlasnik marine Kaštela.

Policija: u požaru Kaštel Gomilici izgorjelo pet a oštećen veći broj brodova

Splitska policija izvijestila je da je u požaru u marini u Kaštel Gomilici izgorjelo pet brodova, a veći broj ih je oštećen. Požar u marini u Kaštel Gomilici izbio je u subotu navečer i pričinio je veliku materijalnu štetu.

Na gašenju požara bile su angažirane sve raspoložive vatrogasne snage s kaštelanskoga i splitskoga područja. Vatrogasci s terena izvijestili su da među njima nije bilo ozlijeđenih. Jedna osoba zatražila je liječničku pomoć te je utvrđeno da je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama, navodi se u policijskom izvješću.

Policija je izvijestila da će točan uzrok požara i visina nastale materijalne štete biti utvrđen očevidom.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!