Novinar Senad Hažifejzović posljednjih dana meta je bjesomučnih napada i uvreda od strane botova Stranke demokratske akcije (SDA), od kojih prima najgnusnije uvrede i optužbe, piše “Avaz”. I dok Hadžifejzoviću podršku pružaju brojni intelektualci, kolege novinari i obični građani, jedan od “botova” koji se pridružio napadima na Hadžifejzovića jeste i estradni menadžer Faruk Drina. Iako je dotični napisao niz uvredljivih statusa na svom Facebook profilu na račun Hadžifejzovića, po svojoj gnusnosti se posebno ističe onaj posljednji.

– Evo gledam senada na FAKE TV. Lik je totalno poludio, svaka mu druga izgovorena Bakir i Sebija, to više zdrav razum nemože podnijeti 🤮 Nadam se da će ga nešto strefiti, il’ srčani il’ moždani.. inšalah, pa da prestane poganiti atmosferu, napisao je Drina, estradni menadžer koji objavljuje primitivne postove na Facebooku u kojima na najbrutalniji način vrijeđa svakoga tko se na bilo koji način suprostavlja bračnom paru Izetbegović. Takvi su njihovi simpatizeri, zaključuje “Avaz”.

Još gnusniju poruku Drina je Hadžifejzoviću uputio preko društvene mreže kada je objavio njegovu fotografiju montiranu na smrtovnicu s veoma uvrijedljivim sadržajem.

Drina se na ovome nije zaustavio te je nastavio objavljivati zlokobne komentare i fotografije pozivajući na Hadžifejzovićevu smrt.

/HMS/