Francuska prijestolnica Pariz u subotu navečer bila je domaćin prvom rock koncertu nakon dugo vremena pauze zbog pandemije koronavirusa, koji je održao bend Indochine pred oko 5.000 obožavatelja, uz korištenje maski i masovno testiranje.

Koncert je organiziran u Bercy areni i dio je eksperimenta koji su pokrenule pariške zdravstvene vlasti s ciljem da procijene mogućnosti ponovnog oživljavanja koncertnih događanja u Parizu istodobno dok Francuska postupno ukida restrikcije koje su uvedene u pandemiji covida-19.

Kafići i restorani počeli su već početkom mjeseca ponovno primati goste nakon šestomjesečnog zatvaranja koje je uvela vlada kako bi zaustavila širenje infekcije. No tek bi trebalo donijeti odluku o protokolima koji bi trebali pratiti koncertna događanja.

“Prvo, volim Indochine… Bilo je lijepo ponovno biti na koncertu, a dodatno mi možemo pomoći znanosti s ovim testovima, tako da je riječ o win-win situaciji”, kazala je 22-ogodišnja Sandra Terrin.

“Sad smo zbog toga malo manje u depresiji. Činjenica da ponovno možemo vidjeti ljude, koncert, glazbu, sve to, zaista je zadovoljstvo”, dodala je.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!