Košarkaši Splita uspjeli su u trećoj utakmici finalne serije svladati Zadar sa 83:75  (10:24, 19:11, 25:24, 20:15; 9:1) nakon produžetka i smanjiti zaostatak na 2-1. Odličnu utakmicu odigrao je kod pobjednika Roko Ukić s 30 poena, uz četiri asistencije i skok. 

Zadrani su u utakmicu u kojoj su pobjedom mogli osigurati treći naslov prvaka Hrvatske odlično krenuli, nakon prvih 10 minuta vodili su s 24:10, Splićani su izgledali izgubljeno i činilo se kako je prvenstvo riješeno.

Tako nije mislio 36-godišnji kapetan Splita Roko-Leni Ukić, koji je doslovno sam vratio svoju momčad u igru fantastičnim šutom za tricu u trećoj četvrtini. Kada su se Ukiću u četvrtoj četvrtini pridružili Marić i Perković Split je i dostigao Zadar. Posljednju priliku za donijeti naslov Zadru već u ponedjeljak propustio je Junaković koji je promašio šut 10-ak sekundi prije kraja četvrte četvrtine pri rezultat 74:74. Split je loše odigrao u preostalom vremenu pa je Ukić morao šutirati s istekom vremena gotovo s centra igrališta i nije bio precizan, nakon čega se krenulo u dodatnih pet minuta.

U produžetku je Ukić doveo Split u vodstvo, Zadar je forsirao šutove za tricu koje nije pogađao i domaći je sastav malo-pomalo povećavao prednost te dobio produžetak sa čak 9-1.

Sjajni Ukić je utakmicu završio s 30 koševa, Marin Marić je dodao 14 za Split, dok je kod Zadra najefikasniji bio Anthony Carter sa 16 poena.

Četvrta utakmica finalne serije igrat će se u srijedu u Splitu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!