Hrvatska nogometna reprezentacija u prvoj pripremnoj utakmici prije odlaska na Europsko prvenstvo odigrala je 1:1 s Armenijom u prijateljskoj utakmici u Velikoj Gorici. Za Hrvatsku je zabio Perišić, a za Armeniju naturalizirani Armenac Wbeymar. Vatreni u nedjelju igraju protiv Belgije, što je posljednja provjera uoči početka Eura i ogleda s Engleskom na Wembleyju 13. srpnja.  

Bio je to prvi međusobni dvoboj Hrvatske i Armenije, te prvi nastup Vatrenih u Velikoj Gorici.

Hrvatska nije uspjela slaviti na startu priprema za EURO, uporni i žilavi Armenci iskoristili su “teške noge” Vatrenih i ubilježili remi protiv svjetskih doprvaka.

Izabranici Zlatka Dalića igrali su ipak bolje od rezultata, ali zabrinjava posvemašnja neefikasnost i nepotrbno kompliciranje pred protivničkim vratima, pa umjesto više nego uvjerljive pobjede dostignut tej “mršavi” remi. Loša vijest za Hrvatsku je i ozljeda Josipa Brekala.

Armenci se u Velikoj Gorici nisu došli samo braniti, pa je već u 4. minuti udarac Babajana prošao je tik pored vratnice. U 11. minuti pokušao je udarcem iz okreta Nikola Vlašić, ali je armenski vratar Jurčenko ubilježio izvanrednu obranu.

U 24. minuti Luka Modrić je izveo korner, a u skoku je najviši bio Ivan Perišić, koji je zabio svoj 28. gol u jubilarnome, stotom nastupu za reprezentaciju. Samo tri minute kasnije ozlijedio se Brekalo i morao je izaći iz igre, dok je u igru ušao Mario Pašalić.

U 42. minuti nakon sjajne akcije Pašalića i Modrića, Kramarić je dodao do Perišića koji iz velike blizine puca iznad grede. U 45. minuti nakon udarca Perišića i obrane Juščenka, Pašalić je atraktivno “škaricama” pogodio vratnicu.

U drugom dijelu izašli su Modrić, Vrsaljko, Vlašić i Vida, a ušli Juranović, Rebić, Petković i Škorić.

U 49. minuti Ante Rebić sa šest metara i potpuno sam šalje loptu visoko iznad grede, a to je bio uvod u seriju hrvatskih promašaja. U jednoj akciji u 57. minuti “Vatreni” su bespotrebno dodavali loptu, umjesto da u izglednoj poziciji pucaju po golu i ugroze vratara.

Ta nonšalancija je kažnjena u 72. minuti kada je nakon pogrešaka Marcela Brozovića i Milu Škorića lopta došla do naturaliziranog Kolumbijca Wbeymara Angula, koji s 20-tak metara odašilje bombu u same rašlje gola Dominika Livakovića

Škorić je u 76. minuti glavom s pet metara nakon ubačaja Brozovića poslao loptu pored vrata, a potom je izglednu priliku promašio i Kramarić četiri minute prije kraja.

Dalićeva momčad će na Wembleyju 13 lipnja otvoriti Euro protiv Engleske, a u skupini su još i Češka te Škotska.

Do nastupa u Londonu Hrvatska će u nedjelju odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv Belgije.

HRVATSKA – ARMENIJA 1-1

Strijelci: 
1-0 Perišić (23). 1-1 Wbeymar Angulo (72)

Dvoboj se igrao na Gradskom stadionu, a sudio je Bilbija iz BiH.

HRVATSKA: Livaković – Vrsaljko (Juranović,46) Ćaleta-Car, Vida (Škorić, 46), Barišić – Modrić (Rebić, 46), Brozović – Brekalo (Pašalić, 26), Vlašić (Petković, 46), Perišić (Badelj, Perišić 62) – Kramarić

ARMENIJA: Jurčenko – Teterijan (Monroy, 62), Voskanjan, Calisir, Hovhanisijan – Babajan (Melkojan, 46), A. Grigorijan, Spertsijan (Angulo, 46), Bajramian – Barsegijan, Adamijan (Bičahčjan, 46)

Tijek utakmice:

90′ Igrat će se tri minute sudačke nadoknade. 

89′ Nakon ubacivanja Rebića, Marcelo Brozović je raspalio iz trka, ali lopta odlazi iznad gola. 

84′ Kramarić je sada pucao iz solidne pozicije, ali Jurčenko i to brani. 

79′ Armenci su zamalo došli do vodstva. Hovhannisian je odlično pucao, ali Dominik Livaković vadi loptu iz rašlji. 

72′ GOOOOL za Armeniju. Iznenadni projektil i kakva golčina Wbeymara, naturaliziranog Kolumbijca, za izjednačenje gostiju. Natrčao je na loptu zakucao je iz daljine iza Livakovića. 

69′ Nakon proigravanja Juranović puca u trku, ali neopasno pored gola. 

61′ Izlazi iz igre Perišić, a ulazi Milan Badelj

60′ Vatreni su stvorili cijeli niz izvrsnih prilika, no realizacija nije bila najbolja stoga je za sada tek 1:0. 

59′ Odlično je prošao Perišić po lijevoj strani, prebacio na drugu stativu, ali Jurčenko uspijeva presijeći dodavanje za Rebića. 

58′ Još jedna dobra situacija za Hrvatsku, no naši su previše komplicirali. Pašalić je trebao glavom poslati loptu u praznu mrežu. 

57′ Bajramian nakon armenske kontre dolazi sam pred Livakovića, li on istrčava izvan kaznenog prostora i nakon odbijanca ona odlazi u aut. 

55′ Rebić sada asistira Kramariću, koji puca s ruba šesnaesterca, ali udarac nije bio dovoljno jak. 

53′ Zbog neoporeznog stara Ante Rebić dobiva žuti karton. 

49′ Rebić se našao u izvrsnoj situaciji, Kramarić je proslijedio loptu za poptuno usamljenog Rebića na na nekih desetak metara od gola, ali lopta mu prelazi preko noge te odlazi visoko iznad gola. 

46′ Počelo je drugo poluvrijeme. Došlo je do dosta promjena u Dalićevu sastavu. Izašli su na poluvremenu Vrsaljko, Modrić, Vida i Vlašić, a ušli Josip JuranovićAnte RebićMile Škorić i Bruno Petković.

Prvo poluvrijeme:

45+1′ Gotovo je prvo poluvrijeme. 

45+1′ Još jedna prilika za Vatrene. Modrić odlično puca, ali pored gola.

45′ Još jedna velika šansa za Hrvatsku. Perišić je pucao s nekih 18 metara, vratar je odbio, a Pašalić puca škaricama i pogađa vratnicu!

42′ Ogromna šansa Hrvatske. Odličan pas za Modrića koji ulazi na peterac, dodaje Pašaliću, on vraća za Kramarića koji potom proslijeđuje do Perišić. On u vrlo izglednoj situaciji promašuje gol iz blizine za 2:0. 

39′ Domagoj Vida nakon asistencije Modrića dobro puca, ali lopta odlazi pored gola. 

27′ Andrej Kramarić se sada našao u dobroj situaciji, ali armenska obrana uspijev otkloniti opasnost. 

25′ Dolazi do izmjene u Hrvatskoj. Izlazi Josip Brekalo, stavio je oblog na gležanj, a ući će Mario Pašalić.

23′ GOOOOL Ivan Perišić je u svojem jubilarnom nastupu zabio za vodstvo Hrvatske. Nakon ubacivanja iz kornera odlično je pucao glavom za svoj 28. pogodak u dresu Hrvatske. 

10′ Odličan udarac Nikola Vlašića, ali Jurčenko odbija u korner. 

7′ Hrvatska kontrolira stvari na terenu, ali za sada nema konkretnih prilika. 

2′ Luka Modrić prebacio je do Ivana Perišića čiji udarac glavom odlazi visoko iznad grede.

1′ Počela je utakmica. 

Prije utakmice: 

Perišić uskoro ulazi u “klub 100” hrvatske nogometne reprezentacije

16:55

Ivan Perišić nadomak je ulaska u “Klub 100”, dakle među igrače koji su sto i više puta nastupili za Vatrene. Debitirao je u hrvatskoj nogometnog reprezentaciji u ogledu s Gruzijom u ožujku 2011. godine.

Utakmica pred praznim tribinama

16:24

Utakmica Hrvatska – Armenija u Velikoj Gorici igrat će se pred praznim tribinama, a zbog cijele situacije s Covidom. Hrvatska će nakon Armenije imat i i posljednju provjeru uoči Eura, u nedjelju protiv Belgije u Bruxellesu. 

Izbornik Zlatko Dalić najavio je da će dati priliku što većem broju igrača u susretu s Armenijom

16:06

– Važan nam je rezultat, on je taj koji nosi atmosferu, ambijent i donosi potrebno samopouzdanje. Zato ćemo igrati punom snagom, ali rasporediti minute i isprobati dva sustava igre. Armenija je protivnik po mjeri, u posljednje smo vrijeme igrali s najjačim protivnicima, a ona je ipak klasa ispod, poručio je Zlatko Dalić

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!