Muškarac za kojeg se sumnja da je ubio 70 ugroženih tigrova uhićen je u Bangladešu nakon 20-godišnje potrage.

Habib Talukder, poznat kao Tiger Habib, napokon je uhvaćen nakon dojave, nakon što su za njim raspisana tri prethodna uhidbena naloga, priopćila je policija, javlja BBC. Djelovao je u šumi Sundarbans, na granici između Indije i Bangladeša gdje živi najveća populaciji bengalskih tigrova na svijetu. U divljini ih je ostalo samo nekoliko tisuća jer se na crnim tržištima diljem svijeta kupuju njihova krzna, kosti pa čak i meso.

“Dugo je bio u bijegu”, rekao je šef policije Saidur Rahman za Dhaka Tribune. Agencija AFP prenosi da ga lokalno stanovništvo “podjednako poštuje i boji ga se”. “On je opasan čovjek koji se mogao sam boriti s tigrovima u šumi.”

Policajac Abdul Mannan rekao je za Dhaka Tribune da su i policija i šumarske službe godinama pokušavali uhititi Habiba Talukdera. “Potajno je ušao u Sundarbane i lovio divlje životinje unatoč tome što mu je davno zabranjen ulazak u šumu”, rekao je za list.

WWF je lani objavio podatke koji sugeriraju da su nakon naglog pada tijekom posljednjih desetljeća ugrožene populacije tigra po cijelom svijetu ostvarile “izvanredan” povratak.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!