Veznjak čileanske reprezentacije i talijanskog Intera Arturo Vidal hospitaliziran je nakon što se pokazalo da je pozitivan na Covid-19 te će zbog toga propustiti  utakmicu između Čilea i Argentine u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2022. koja je na rasporedu u četvrtak.

– Liječnici čileanske reprezentacije na zahtjev Artura Vidala objavljuju da je bio pozitivan na Covid tijekom preventivnog pregleda izvedenog u ponedjeljak 31. svibnja, objavljeno je na stranicama čileanske reprezentacije.

Ranije je liječnička ekipa objavila da Vidal ne trenira i da je odvojen od ostalih igrača jer ima temperaturu i boli ga grlo.

Međutim, u novom  priopćenju se navodi da je 34-godišnji Vidal “hospitaliziran i izoliran od ostatka reprezentacije već 72 sata zbog ozbiljne angine”. PCR testovi koje je radio u ta zadnja tri dana su bili negativni.

On tako neće putovati s ostatkom reprezentacije u utorak u Santiago del Estero gdje će Čile igrati protiv Argentine u sklopu južnoameričkih kvalifikacija za SP 2022.

Vidal, koji je cijepljen protiv Covida-19 u petak s ostalim igračima također će propustiti i utakmicu protiv Bolivije pet dan kasnije u Santiagu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!