Završen je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova na 22. Mediteran Film Festival koji će se od 25. do 28. kolovoza održati u Širokom Brijegu. Pripreme su u punom jeku a najbolji filmovi za natjecateljski program biraju se među 300 naslova pristiglih putem online aplikacije MFF-a.

Selektor festivala Zdravko Mustać pregledat će dokumentarce koji dolaze iz 22 mediteranske zemlje te će u natjecateljski program 22. MFF-a ući oni koji budu sadržavali najviše kvalitativne, estetske, umjetničke i tehničke vrijednosti. MFF dijeli filmove u dva natjecateljska programa. U jednoj selekciji natjecat će se kratki dokumentarci u trajanju do 30 minuta, a u drugoj dokumentarni filmovi koji traju više 30 minuta.

Šesteročlani međunarodni žiri, koji će činiti prošlogodišnji pobjednici kao i poznati redatelji i filmaši iz regije, ocjenjivat će filmove iz obje selekcije, a  tijekom festivala odlučivat će o najboljim dokumentarnim filmovima s prostora Mediterana, dok će jednu nagradu tradicionalno dodijeliti publika.

Uz spomenuti natjecateljski program, na MFF-u ćemo gledati i program U fokusu, retrospektivu BH dokumentaraca, dječje programe, najnovija svjetska dokumentarna ostvarenja, projekcije igranih filmova ali i premijere filmova domaćih autora.

MFF s ponosom nastavlja i suradnju s filmskom mrežom HBO i s američkim filmskim kampom za mlade ‘Outside the Lens’ čiji će predavači voditi filmsku radionicu MFF-a (MFF School).

Direkcija MFF-a zahvaljuje svim autorima i producentima na prijavljenim filmovima.

Više informacija o 22. izdanju Mediteran Film Festivala potražite na službenoj web stranici ili Facebook stranici.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!