Nakon što je u ponedjeljak Barcelona potvrdila dolazak napadača Manchester Cityja u svoje redove, pristižu detalji ugovora.

Barcelona je objavila da će 32-godišnji Aguero potpisati ugovor na dvije godine s odštetnom klauzulom od sto milijuna eura. Aguero će u Barceloni biti dobro plaćen, prema trenutnom stanju u blagajni jer Barcelona nije više u mogućnosti plaćati igrače kao prije koronakrize. Ugovor od 6 milijuna eura bruto, razlika je od 17 milijuna eura u odnosu na ono što je imao u Cityju posljednjih godina. Aguero je imao na stolu bolju ponudu od Juventusa, ali Argentinac je imao želju igrati pored svojeg sunarodnjaka u Barceloni. 

Tijekom inicijalnih pregovora Uprava Barcelone iznijela je Agueru koliko je teška financijska situacija u klubu i da će morati prihvatiti ozbiljno novčano smanjenje ugovora ako želi igrati s kumom Lionelom Messijem. I upravo je ta želja bila presudna. Aguero je u razgovoru s potpredsjednikom Rafaelom Justeom i sportskim direktorom Mateuom Alemanyjem jasno stavio na znanje, poslije čega je stupio direktno u kontakt s Laportom kako bi prihvatio ponudu i iskazao svoju posvećenost isključivo završetku pregovora s Barcelonom.

Argentinski reprezentativac Aguero je došao u City iz Atletico Madrida 2011. nakon čega je postao najbolji strijelac svih vremena Manchester Cityja s 260 golova. S Manchester Cityjem Aguero je osvojio pet naslova prvaka Engleske, a ove je godine igrao i finale Lige prvaka.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!