Napadač Teemu Pukki i kapetan Tim Sparv uključeni su u finsku momčad od 26 nogometaša za EURO unatoč nesretnim ozljedama, dok se Finci pripremaju za prvi nastup u finalu velikog nogometnog turnira.

Veznjak Sparv, koji nije igrao od kraja ožujka zbog ozljede koljena, odigrao je 45 minuta subotnjeg prijateljskog poraza od Švedske od 0-2 u Stockholmu i na društvenim mrežama rekao da ne osjeća loše posljedice nakon povratka.

Finski izbornik Markku Kanerva također se nada da će se Pukki, koji je postigao 10 golova u kvalifikacijama za Euro, na vrijeme oporaviti od ozljede gležnja i suočiti se s Danskom u svom otvaranju skupine B na stadionu Parken 12. lipnja.

– Imali smo nekoliko manjih ozljeda i bili smo prisiljeni uzeti ih u obzir prilikom odabira momčadi, rekao je Kanerva novinarima, dodajući da je to bila najteža selekcija koju je dosad morao napraviti.

Uz Kanervu je bio vratar Lukas Hradecky, koji je upozorio na podcjenjivanje Finaca.

– Postoji nešto posebno u vezi s ovom momčadi. Imamo čvrst sastav i to će se vidjeti na terenu i kod kuće ispred televizora. Mislim da mnogi ljudi ne znaju koliko smo dobri kao tim. Na Euru ćemo pokazati da smo bolji nego što mnogi vjeruju, dodao je Hradecky.

Nakon otvaranja protiv Danske, Finci će igrati protiv Rusije 16. lipnja i Belgije 21. lipnja, a obje će se utakmice odigrati u ruskom Sankt Peterburgu

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!