Jedan od najvećih talenata hrvatskog sporta i plivački reprezentativac s ostvarenom olimpijskom vizom za Tokio 18-godišnji Franko Grgić prema svemu sudeći neće ostvariti olimpijski debi ovoga ljeta u Tokiju. Razlog je ozljeda desnog ramena, točnije ruptura (puknuće) ligamenta. Nužan je operativni zahvat, nakon čega slijedi dulje razdoblje rehabilitacije, priopćio je Hrvatski olimpijski odbor.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) upoznat je s tom činjenicom, jer je Grgićevo liječenje u posljednje dvije godine organizirano u izravnom kontaktu obitelji s tajnicom Zdravstvene komisije HOO-a Mimi Vurdeljom, koja je koordinirala angažman eminentnih liječnika iz sastava Komisije. Tako je bilo i prigodom posljednjeg pregleda u Zagrebu prošlog tjedna.

Nakon što je doc. dr. Dinko Pivalica pregledao nalaze, konzultirao se se s kolegama iz Zdravstvene komisije HOO-a, te je njezin predsjednik dr. Miran Martinac dao službenu izjavu:

– Nakon pregleda nalaza Franka Grgića, utvrdili smo da njegova ozljeda ramena iziskuje operativni zahvat, a koji povlači za sobom i dulje razdoblje rehabilitacije. Budući da je do Olimpijskih igara u Tokiju ostalo pedesetak dana, moramo konstatirati da je njegov olimpijski nastup doveden u pitanje. Franku je najteže u ovoj situaciji, možemo mu samo poželjeti uspješan oporavak i nove pobjede u njegovu sportu, a s obzirom na njegove godine, vjerujemo da će biti još i olimpijskih nastupa.

Predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) Vladislav Veselica također je izrazio žaljenje zbog takvog raspleta.

– U Hrvatskom plivačkom savezu sa žaljenjem smo primili vijest o ozljedi Franka Grgića. Želimo mu brz oporavak i uspješan povratak u bazen u dubokoj vjeri da će nas u nastupajućim godinama iznova razveseliti svojim rezultatima.

Franko Grgić ne odustaje od olimpijskih snova u budućnosti, Pariz 2024. njegova je velika prilika da bljesne u punom sjaju, umjesto ambicija za Tokio trenutačno mu je glavna preokupacija polaganje državne mature.

– Ozljeda je viša sila na koju se ne može utjecati, ali vjerujem da ću olimpijske ambicije ostvariti, ako ne u Tokiju, onda za tri godine u Parizu, kratko je poručio Franko Grgić.

Grgić je osvojio zlatne medalje na 800m i 1500m slobodno na juniorskom SP 2019. u Budimpešti. Pobjedničkim vremenom na 1500m (14:46.09 minuta) postao je najbrži 16-godišnjak svih vremena u toj disciplini.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!