Policija Brčko distrikta BiH je 31. svibnja u 10.23 sati zaprimila prijavu da je lice F. M. (80) iz Brčkog  u jutarnjim satima otišao do grada da se nađe sa geometrom, ali da se ne javlja na telefon i da je njegovo vozilo pronađeno otključano kod partizanskog groblja, priopćeno je iz Policija Brčko distrikta BiH

Odmah nakon zaprimanja prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva Brčko distrikta BiH poduzeli intenzivne mjere i radnje na pronalasku lica F.M..

-Dana 1. 6. 2021. godine tijekom provođenja istražnih radnji na pronalasku F.M. i utvrđivanja okolnosti pod kojima je nestao, u 18.04 sati Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila prijavu da na području sela Jagodnjak, općina Brčko leži mrtvo NN starije muško lice. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH i dežurni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom je izvršen uviđaj. Tijekom uviđaja utvrđeno je da je riječ o beživotnom tijelu nestalog lica F.M.. Dana 2. 6. 2021. godine u cilju utvrđivanja uzroka smrti biti će izvršena obdukcija- navodi se u priopćenju.

Policija Brčko distrikta BiH je tijekom provođenja intenzivnih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti nestanka lica F. M. uhapsila B. A.  (38), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo otmice iz člana 177. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH

-Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom dežurnog tužielja Tužiteljstva Brčko distrikta BiH nastavlja intenzivne istražne radnje na dokumentiranju svih činjenica i dokaza bitnih za rasvjetljavanje nestanka i smrti osobe F.M.- navodi se i priopćenju Policije Brčko distrikta BiH. 

Izvor:pogled.ba