Mađarska će na EURU nastupiti bez svog veznjaka Dominika Szoboszlaija nakon što se on nije oporavio od ozljede.

Sportski časopis “Kicker” najprije je izvijestio da će Szoboszlai, koji je u studenom prošle godine zabio odlučujući gol protiv Islanda za plasman Mađarske na EURO 2020, preskočiti turnir, a agencija Reuters je vijest potvrdila u utorak.

Dvadesetogodišnji nogometaš je početkom ove godine ozlijedio mišić i od tada nije igrao u svom klubu RB Leipzig, no prošli mjesec se priključio treninzima s momčadi.

Mađarska europsko prvenstvo započinje 15. lipnja utakmicom protiv branitelja naslova Portugala u skupini F. Osim te dvije reprezentacije u toj skupini su još i svjetski prvaci Francuska i Njemačka.

Uprava Leipziga, Szoboszlai i trener reprezentacije Marco Rossi donijeli su odluku zajedno jer veznjakovo stanje nije na razini na kojoj bi bio koristan reprezentaciji. Mađarski je izbornik bio objavio popis s imenima 30 igrača na koje računa za EURO i uskoro će objaviti konačan popis s kojeg će uz Szoboszlaija otpasti još dva igrača.

Szoboszlai će se usredotočiti na rehabilitaciju koja će biti pripremljena za sezonu Bundeslige 2021./22. Leipzig ga je kupio za 20 milijuna eura (24,44 milijuna dolara) u siječnju iz Salzburga, a prema Transfermarktu sada vrijedi 25 milijuna što ga čini najskupljim mađarskim igračem ikad.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!