Nakon 88 kilometara pješačenja od Udbine, na kninsku su tvrđavu stigli hrvatski vojnici – polaznici obuke za razvoj vođa. 

Time je došao kraj intenzivnoj i iscrpljujućoj šestotjednoj obuci, koju je uspješno završilo 49 od početnih 58 polaznika, među njima i dvije žene.

Na završnoj svečanosti dodijeljene su im diplome i značke, a proglašen je i najbolji polaznik obuke – skupnik Stjepan Stojaković, kojem je uručen samokres. 



– Zasluga je svih nas. Pomogli su dosta i pripadnici, polaznici naši i pomogli su dosta i instruktori i ponos je i čast biti tu na tvrđavi, rekao je skupnik Stjepan Stojaković, najbolji polaznik obuke Središta za razvoj vođa “Marko Babić” Udbina.

– Nakon mukotrpnih 34 sata hodnje na ovu kninsku tvrđavu – to je za nas ponos i čast. uspješno završiti ovu obuku čije samo središte nosi ime po heroju Domovinskog rata , to je za nas ponos, pogotovo ova hodnja koja je kruna ove naše obuke i ova naša značka koju smo zaslužili da je dobijemo na kninskoj tvrđavi u kraljevskom gradu Kninu – osjećaj je neopisiv, kaže desetnik Davorin Jurišić, polaznik obuke Središta za razvoj vođa “Marko Babić” Udbina.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!