Hrvatska odbojkaška reprezentacija ostaje u Pragu jer je turnir koji se trebao odigrati u bjeloruskom Minsku otkazan, pa je Prag domaćin i drugog turnira iz kojeg ekipe nisu ni otišle.


Na prvom od dva turnira naše su reprezentativke zauzele drugu poziciju s 4 boda. Poražene su od Mađarske 2-3 i Češke 1-3, da bi na kraju, posljednjeg dana turnira, izabranice trenera Danielea Santarellija pobijedile Bjelorusiju s 3-0. Prva je Češka koja ima tri pobjede i 9 bodova, a iza nas su Bjelorusija s 3 i Mađarska s 2 boda, ali koje imaju isti skor kao i Hrvatska 1-2.

Kako na Final Four u bugarsko mjesto Ruse 19. i 20. lipnja idu prvoplasirane ekipe iz sve tri skupine te najbolja drugoplasirana ekipa, ako Bugarska nije prva u svojoj skupini (trenutno je, s skorom 3-0), šanse za završni turnir našim djevojkama još su itekako izgledne.

Organizatorica igre naše izabrane vrste 23-godišnja Klara Perić otkriva:
– U drugi turnir idemo potpuno bez kalkulacija, dobiti svaku od tri utakmice i kvalificirati se na Final Four. Mislimo da to možemo jer smo sada na prvom turniru potpuno upoznale protivnice, ali i same sebe. Naime, dosta je promjena u reprezentaciji i nismo dugo bile zajedno. Vidna je neuigranost kod nas. Zato smo i loše otvorile turnir protiv Mađarske, druga protiv Češke bila je već bolja, ali nažalost nedovoljna za pobjedu. U trećoj je utakmici protiv Bjelorusije ipak sjelo sve na svoje mjesto. Još je puno prostora pred nama za napredak. Najvažnije je da smo iz susreta u susret igrale sve bolje!

– Naša reprezentacija trenira u Pragu te s nestrpljenjem očekuje početak turnira. Sve su to vrlo slične ekipe i sa svima možemo ravnopravno igrati kada smo prave. Bjelorusija igra čvrsto, no možda malo sporije od Češke i Mađarske koje igraju brže i atraktivnije. Najvažnije je kako ćemo se mi postaviti. Treniramo dobro, atmosfera je sjajna u ekipi i vidno rastemo u formi,  govori 184 cm visoka Klara Perić, kojoj je odlična sezona u Mladosti otvorila vrata reprezentacije te dodaje: – Sezona je bila zaista odlična, osvojile smo Kup i Prvenstvo Hrvatske. Trener je s nama odlično radio što mi je pomoglo da dođem u reprezentaciju dobro pripremljena.

Drugi turnir u Pragu igra se od 4. do 6. lipnja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!