Savez općina i gradova FBiH organizira prezentaciju Analize utjecaja pandemije koronavirusa na jedinice lokalne samouprave u Federaciji BiH u ponedjeljak 7. lipnja 2021. godine u Hotelu „Europe “, Sarajevo., prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Analiza utjecaja pandemije koronavirusa na financijsku poziciju jedinica lokalne samouprave u FBiH, čiji je autor Gregor Jurišić,mr.oec.,viši suradnik za financijska pitanja Saveza općina i gradova Federacije BiH, jasno, ekspeditivno i temeljito identificira, procjenjuje, elaborira i predstavlja intenzitet utjecaja krize uzrokovane pandemijom koronavirusa na prihode i potrošnju jedinica lokalne samouprave u FBiH.

U priopćenju je istaknuto da je posebno analiziran utjecaj na pojedinačne komponente lokalnih prihoda, koje su najizloženije ekonomskim fluktuacijama uslijed restriktivnih obustava ekonomskih aktivnosti, te na segmente lokalne potrošnje, koji su najpovezaniji sa zdravstvenim, socijalnim i ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa.

-Također, u Analizi su analizirane i predstavljene i aktivnosti, mjere i prakse općina i gradova, koje su lokalne vlasti poduzimale s ciljem ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica pandemijskih mjera, posebno u smislu olakšavanja financijskih poteškoća restrikcijama pogođenim radnicima i poslovnim subjektima. Izrada Analize podržana je putem projekta Jačanje kapaciteta saveza općina i gradova u BiH, koji financiraju vlade Kraljevine Švedske i Švicarske, priopćeno je.

SOG FBiH napominje da su izjave za medije predviđene oko 13 sati.

/HMS/

error: Content is protected !!