ŠPANJOLCI POLUDJELI ZA “SKAUTIMA”

Dva igrača iz Skauta nastavljaju karijeru na Pirinejskom poluostrvu
Nakon što je golman Izviđača Ante Grbavac potvrdio svoj transfer u Cuencu, još jedan član aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine će put Španjolske.

Stjepan Jozinović odlazi u veliki Ademar Leon. Karijeru je Jozinović započeo u RK Žepče da bi prije četiri godine kao 18-godišnjak stigao u Ljubuški.

Odličnim igrama postao je neizostavni član ekipe Tonija Čoline, s kojom je osvojio naslov prvaka, a sada ga poput Grbavca očekuje iskorak u karijeri.

Istina je, idem u Ademar Leon sve je dogovoreno, kaže Jozinović za Hercegovina.info.

Zanimljivo je kako je došlo do transfera.

Ademar je tražio golmana i oni su pratili našeg Antu Grbavca koji je na kraju potpisao za Cuencu. Gledajući naše utakmice njihovom treneru sam skrenuo pažnju na sebe. Tako smo stupili u kontakt preko menadžera i sve smo vrlo brzo dogovorili. Sve se odigralo u nekih mjesec dana, ističe Jozinović.

To je klub s velikom tradicijom i velika mi je čast što ću biti dio tako velike momčadi. Očekuje ma naporan rad i treninzi. Kažu da je Manolo veliki rukometni fanatik. Sigurno je da će biti puno treninga, video analiza i svega ostalog što nosi rukomet, kaže ovaj mladi rukometaš.

Sezona sa ‘Skautima’ bila je odlična.

Bitno je da smo osvojili naslov. Mi smo čvrsto vjerovali da možemo to i ostvariti. Osvojeni Kup bio bi nam dodatna premija, ali nažalost nismo uspjeli.

U karijeri ide korak po korak. Njegove igre nisu ostale neprimjećene ni kod izbornika BiH Ivice Obrvana.

Trenutno ću se fokusirati na ovu ‘stepenicu’ zvanu Ademar Leon. Što će se dalje događati u budućnosti to ćemo vidjeti. Nadam se da ću zaigrati u najboljim svjetskim klubovima. Što se tiče reprezentacije, izborili smo europsko prvenstvo i ja se nadam da ću biti na popisu izbornika Obrvana za Euro.

Za svoju dosadašnju momčad nema straha.

Ne brinem se ja za Izviđač. Tu je trener Toni Čolina, ponovno će on posložiti sve kockice. Izviđač će ponovno biti jak naredne sezone i konkurentan za titulu, zaključio je Stjepan Jozinović.

Potpis na ugovor s Ademar Leonom Jozinović će staviti na dvije godine s opcijom produženja za još jednu. Zanimljivo još jedan rukometaš nosio je dres Izviđača i Ademar Leona, bio je to proslavljeni vratar Mirko Alilović.

I. Ćubela/Hercegovina.info

error: Content is protected !!