Policija Brčko distrkta BiH danas se obratila priopćenjem za javnost u vezi s nestankom F.M.čiji je nestanak prijavila obitelj 31. svibnja 2021.  U priopćenju se navodi da je policija pronašla beživotno tijelo F.M.te slobode lišila jednu osobu koja se dovodi u vezu s nestankom F.M.

-Policija Brčko distrikta BiH je 31. svibnja u 10.23 sati zaprimila prijavu da je F.M. rođen 1941. godine u Brčkom gdje je i nastanjen, u jutarnjim satima otišao do grada da se nađe s geometrom, ali da se ne javlja na telefon i da je njegovo vozilo pronađeno otključano kod partizanskog groblja.

Odmah nakon zaprimanja prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva Brčko distrikta BiH poduzeli intenzivne mjere i radnje na pronalasku F.M..

Tijekom provođenja istražnih radnji na pronalasku F.M. i utvrđivanja okolnosti pod kojima je nestao, 1. lipnja u 18.04 sati, Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila prijavu da na području sela Jagodnjak, općina Brčko leži mrtva NN starija muška osoba. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH i dežurni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom je izvršen očevid. Tokom očevida utvrđeno je da je riječ o beživotnom tijelu nestalog F.M.. U cilju utvrđivanja uzroka smrti naložena je obdukcija.

Policija Brčko distrikta BiH je tijekom provođenja intenzivnih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti nestanka F.M. slobode lišila B.A. rođeno 1983. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo otmice iz člana 177. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva Brčko distrikta BiH nastavlja intenzivne istražne radnje na dokumentiranju svih činjenica i dokaza bitnih za rasvjetljavanje nestanka i smrti F.M. O rezultatima istražnih radnji javnost će biti blagovremeno informirana – navodi se u priopćenju koje potpisuje Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!