Švicarski tenisač Roger Federer plasirao se u drugo kolo Roland Garrosa pobjedom protiv Marina Čilića. Švicarac je slavio u četiri seta, a nakon dvoboja objasnio je situaciju iz drugog kad je dobio opomenu i krenuo u diskusiju sa sucem.

– Nisam odmah shvatio što se događa. Htio sam razumjeti i razgovarati sa sucem. Tada sam shvatio zašto sam imao upozorenje, ali nisam odugovlačio i “tjerao” ga da čeka. Kad sam sjeo shvatio sam da je Marin jednom išao servirati kad ja nisam bio na poziciji, ali mislio sam da priprema servis, no tad sam shvatio da je bio malo uzrujan zbog mene, rekao je Federer pa dodatno objasnio.

– Nisam osjetio da sam bio posebno spor. Marin je htio ići brže, ali nisam to shvatio. No, kad spusti svoju nogu i bude spreman za servis, još deset puta udara lopticu u pod. Mislio sam si da on može početi sa svojom rutinom, ali ja ću biti spreman kad će servirati.

Federer će u sljedećem kolu igrati protiv Dominika Koepfera, 59. tenisača svijeta.

– Dobro je što sam uspješno završio ovaj meč, dobio sam puno samopouzdanja i uspio sam dići svoju igru kad je bilo potrebno. Četvrti set je bio sjajan, zaključio je švicarski tenisač.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!