Hrvatski reprezentativci Marko Jovičić i Jakov Vlahek plasirali su se u finala na Svjetskom kupu u Kairu.

Jovičić, član Gimnastičkog kluba Rijeka, kao 6. (13.200 bodova) je izborio mjesto u finalu partera i to na svom prvom svjetskom kupu u karijeri, dok je član ZTD Hrvatskog Sokola također sa 6. ocjenom (13.150) došao do svog drugog final ana konju s hvataljkama.

– Jako sam sretam i zadovoljan što sam dio ove priče, prvog Svjetskog kupa koji se održava u Africi i mojeg osobno prvog svjetskog kupa. Dobio sam ocjenu 13,200 sa startom od 5.5. Bilo je greškica, ali bilo je to više zbog uzbuđenja. Osjetio sam to pogotovo u nogama, ali priveo sam vježbu kraju. Ipak, uživao sam u svim tim svjetlima pozornice i nastupati ovdje. Nadam se da ću u subotu u finalu popraviti izvedbu i odraditi što bolji i uspješniji nastup za Hrvatsku, komentirao je nakon kvalifikacija Riječanin Marko Jovičić s kojim je u Kairu trener Miroslav Pavlović dok natjecanje sudi Ratko Vuković.

Jakov Vlahek pokušat će u subotu uloviti drugu medalju nakon bronce sa SK-a u Varni 2017. godine.

– I Marko i ja smo uspjeli izboriti finale sa 6. mjestom i to je za početak najbitnije. Osobno nisam uspio napraviti svoju najbolju vježbu, ali uspio sam iščupati od početka do kraja i bilo je dovoljno za finale. U subotu idemo popraviti sve, izgladiti greškice koje su se dogoditi i napraviti vježbu “kak spada”. Situacija ovdje u Egiptu je malo čudna, ne daju nam nigdje. Samo hotel i dvorana. Policija nas čuva, vojska nas čuva, ako netko izađe van šalju ga s natjecanja. Pričaju o kaznama da bi se mogle dogoditi, zato nećemo vidjeti piramide, nećemo vidjeti ništa, ali barem smo ušli u finale. Piramide ćemo vidjeti nekom drugom prilikom, kroz smijeh je opisao Vlahek.

Izvor:hrt.hr