Hrvatska odbojkaška reprezentacija u četvrtom kolu skupine C Zlatne europske lige zasluženo je pobijedila reprezentaciju Bjelorusije. U neizvjesnih 5 setova te u punih 115 minuta naše odbojkašice slavile su rezultatom 3:2 (25:23, 16:25, 25:16, 24:26, 15:9) te tako ostaju boriti se za odlazak na Final Four Zlatne europske lige.

Kapetanica Samanta Fabris s 25 poena bila je najučinkovitija u hrvatskim redovima, a slijedila ju je odlična Beta Dumančić s 19 poena. Obje momčadi pokazale su jednake vještine u napadu u trećem setu. Hrvatska je bila dominantna na bloku te ikako se činilo da je blizu pobjede, Bjeloruskinje su već u idućem, 4. setu preokrenule smjer igre. Naše suparnice više su griješile, čak 29, naspram Hrvatske koja ima 15 neforsiranih pogrešaka. Naše odbojkašice u 5. setu odlučno su izborile pobjedu.

Hrvatske odbojkašice nastavak natjecanja u Areni Sparta Podvinny Mlyn u Pragu očekuje već sutra u 19 sati kada će snage odmjeriti s reprezentacijom Češke. Samo dan nakon, u petak, 4. lipnja u 17 sati očekuje ih susret s reprezentacijom Mađarske. Za odlazak na Final Four našim odbojkašicama potrebne su pobjede u preostale dvije nadolazeće utakmice.

– Ovaj put ponovno smo pobijedile Bjeloruskinje, no ovaj put puno teže i u bespotrebnih pet setova. Dobro smo ušle u utakmicu, ali događa nam se veliki pad koncentracije pred kraj. To su neke stvari koje će nadoći kada budemo duže zajedno, ali svakako moramo raditi na koncentraciji i na završavanju seta. Obzirom na to da smo pobijedile i da se gledaju pobijede pa tek onda poeni, i dalje smo u igri i važno nam je da smo na kraju pobijedile, no imamo još puno prostora za napredak. Trebat će nam vjerojatno još treninga da se naučimo jedna na drugu. Imamo dosta novih cura koje se trebaju naučiti na sistem i tip treninga. No iz utakmice u utakmicu smo igrale sve bolje i bolje, istaknula je igračica Beta Dumančić te dodala: Danas je bilo malo stresnije te se nadam da će sutra biti bolje te da se nećemo ovoliko mučiti i da ćemo izboriti finale Final Four u Bugarskoj.

Za Hrvatsku su igrale: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Samadan, Klara Perić, Lea Deak Andrea Mihaljević.

Hrvatsku odbojkašku reprezentaciju ovog ljeta očekuje i jedan od najvažnijih ovogodišnjih nastupa, onaj na Europskom prvenstvu koje se igra od 18. kolovoza do 4. rujna u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i Srbiji. Zadar je domaćin skupine C u kojoj će uz Hrvatsku igrati reprezentacije Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!