Američko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici poslalo je poruku američkog predsjednika Joe Bidena u utorak izvjesivši LGBT zastavu duginih boja u Vatikanu.

“Američko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici slavi #PrideMonth s zastavom ponosa istaknutom tijekom mjeseca lipnja”, tweetalo je veleposlanstvo sa svog službenog računa.

“Sjedinjene Države poštuju dostojanstvo i jednakost LGBT ljudi. LGBT prava su ljudska prava”, objavili su.

Ovaj potez dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je administracija Bidena ovlastila američka veleposlanstva da istaknu duginu zastavu na istom stupu gdje je i američka zastava širom svijeta.

Protivnici ove ideje primjećuju kako će se obilježavanje zastave određenih seksualnih aktivnosti odvijati i u kulturama u kojima bi američka veleposlanstva trebala zauzeti diplomatsko držanje s poštovanjem.

Vanjskopolitički analitičar Heritage Foundationa Daniel Kochis smatra kako takvo “guranje” “progresivnih” narativa često zadire u lokalnu vjersku ili kulturnu osjetljivost i da će omalovažiti SAD kao nepristranog sugovornika u mnogim zemljama.

Republikanac Jeff Duncan, R-SC, rekao je da je “vidio da ovo dolazi”.

On je potez američkog veleposlanstva nazvao “nepoštovanjem” i “neprikladnim” i rekao kako “jedina zastava koja bi se trebala vijoriti na našim veleposlanstvima je zastava Sjedinjenih Američkih Država ”, zaključio je Duncan.

Izvor:narod.hr

error: Content is protected !!