“Podizanjem svjesnosti javnosti o hrvatskim izumima i inovatorima, Hrvatska može postati domovina svojevrsnog izumiteljskog talenta, a stvaranjem povoljnog poduzetničkog okruženja, priljeva rizičnog kapitala te otvorenosti prema pametnim rješenjima – i zemlja u koju će investitori rado ulagati”, jedna je od ideja vodilja knjige “Inovativnost i imidž Hrvatske” autorice dr.sc. Doris Vukšić koja je sinoć predstavljena publici u Ljubuškom, autoričinom rodnom gradu.

Program predstavljanja vodila je sama autorica koja je knjigu predstavila u jednom “živom” obliku, davši joj novu dimenziju i preoblikujući ideje i tematiku iznešenu u knjizi na ovo područje, pa možemo reći da je i sama promocija bila zamišljena kao predstavljanje potencijala i jačanja inovativnosti i imidža Ljubuškog i Hercegovine.

Uz jednog od recenzenata knjige prof. dr.sc. Božu Skoku autorica je pozvala poduzetnike sa ovih područja koji su kako je istaknula; “svojim primjerom pokazali da se i iz Hercegovine može konkurirati na globalnom tržištu” – voditeljicu ljudskih resursa informatičke tvrtke NSoft iz Mostara Ivanu Perković i Ivu Ivanković iz širokobriješke tvrtke Pavone koja se bavi proizvodnjom modne odjeće za žene.

Kao suorganizator, ali i gost predstavljanja bio je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić koji je predstavio rad gradske uprave i javnih poduzeća na stvaranju kvalitetnog investicijskog okruženja, projekte koji su u tijeku ali i protekli rad na jačanju imidža i brendiranja Ljubuškog uz najavu novih aktivnosti.

U audio zapisu poslušajte dio izlaganja gostiju i izjavu dr.sc. Bože Skoke

Poslušajte dio izlaganja Bože Skoke

Poslušajte dio izlaganja Vedrana Markotića

Poslušajte dio govora Ivane Perković

Poslušajte dio govora Ive Ivanković

Poslušajte razgovor s Božom Skokom

Bjanka Medić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!