Nakon sedam godina, jedan hrvatski košarkaš ponovno je podignuo pehar pobjednika Eurolige. Riječ je o Krunoslavu Simonu koji je s Anadolu Efesom u nedjelju u Koelnu u finalu svladao Barcelonu i osvojio svoj prvi naslov u Euroligi. U razgovoru za HRT, 35-godišnji reprezentativac govori o povijesnoj sezoni, ali i o nastupu za Hrvatsku na olimpijskim kvalifikacijama u Splitu.

– Od prvog dana ova ekipa stvarno dobro igra. Uživamo igrati zajedno i to se vidjelo i prije ovog Final Foura. Ovo je samo potvrda da smo stvarno među najboljim ekipama u zadnje tri godine u Europi. Imali smo teških trenutaka na Final Fouru, i ta prva utakmica protiv CSKA gdje se oni vraćaju praktički iz izgubljene utakmice, imaju šut da nas izbace van, to je dokaz da stvarno imamo snage proći kroz sve te tegobe i zasluženo slavimo na kraju, rekao je.

Do svoje 27. godine Kruno Simon bio je u matičnom Zagrebu iz kojeg se otisnuo u Malagu, pa zatim nastupao za Lokomotiv Kuban, Milano i od 2017. je u redovima turskog Anadolu Efesa. Na pitanje je li ikada sanjao o tome da će postati europski prvak rekao je da je uvijek vjerovao u sebe iako je vrlo kasno otišao u inozemstvo.

– Naravno da uvijek imaš najviše ciljeve u životu, pogotovo u sportu. Ja sam uvijek vjerovao u sebe iako sam vrlo kasno otišao u inozemstvo. Do te zadnje sezone u Zagrebu bio sam uvjeren da ću jednog dana igrati na najvišem europskom nivou, i potvrdilo se, na svu sreću, da sam bio u pravu. Jedan put koji nije specifičan i koji nije svakidašnji, ali ja sam takav tip. Uživao sam u Zagrebu i nije mi se žurilo, čak i da sam ostao do kraja karijere u Zagrebu ne bi žalio ni za tim. Sve se posložilo samo po sebi.

Anadolu Efes još treba odigrati finalnu seriju turskog prvenstva protiv Fenerbahčea, no naš reprezentativac to će propustiti zbog ozljede zadnje lože. 

– Ozljedio sam zadnju ložu i ne izgleda najbolje. Hematom je prevelik i ne vidi se dobro, ni na magnetu i na uzv, koliko je mišić oštećen. Optimističan i nadam se da ću se oporaviti, ali teško mi je davati neke prognoze jer još nisam obavio prave preglede, rekao je Simon.

Hrvatsku, podsjetimo, u Spaladium Areni čekaju Brazil i Tunis, a zatim prijete Njemačka, Rusija i Meksiko.

– Po meni jedan vrlo izjednačen turnir. Mislim da možemo apsolutno sa svakim igrati. Igramo doma, u Splitu, nadam se da će biti i nešto ljudi na tribinama što bi nam sigurno olakšalo. Ne treba razmišljati o nikome, trebamo razmišljati sami o sebi. Sa svima njima se da igrati. Ja sam siguran, ako budemo pravi, da ćemo još jednom preko kvalifikacija dokopati se Olimpijade, istaknuo je.

Izvor:hrt.hr