Indijska nogometna reprezentacija, koju vodi hrvatski trener Igor Štimac, poražena je od Katara 1:0 u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2022. i Azijski kup 2023.

Dvoboj je odigran u Dohi, a pobjednički pogodak za Katar postigao je Abdel Aziz Hatim u 34. minuti. Indija je od 17. minute igrala s igračem manje kad je drugi žuti dobio Bheke. Dvoboj je protekao u totalnoj dominaciji Katara koji je imao 74 posto lopte u posjedu, čak 38 udaraca (10 u okvir), a Indija je imala tek jedan pokušaj.

Ove dvije reprezentacije posljednju međusobnu utakmicu odigrale su u rujnu 2019. godine, a tada je momčad Igora Štimca uspjela izboriti remi bez golova protiv azijskih prvaka.

Indija ima tri boda iz šest utakmica i nalazi se na četvrtom mjestu Grupe E, dok je Katar vodeći s 19 bodova iz sedam susreta. Drugi je Oman s 12 bodova, treći Afganistan s 5, a posljednji Bangladeš ima dva boda. Katar je domaćin Svjetskog prvenstva, no sudjeluje u kvalifikacijama jer se one igraju i za plasman na Azijski kup. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!