Austrijski list Kronen Zeitung objavio je detalje dramatične policijske potjere koja se odvijala u srijedu navečer u Linzu, a tijekom koje je 23-godišnji Bosanac odbio zaustaviti vozilo prilikom rutinske policijske kontrole i počeo je bježati te je kroz prozor mahao slikama Kurana.

Prema navodima policije, službenici su nešto prije 23 sata htjeli zaustaviti vozilo zbog izuzetno spore vožnje. No vozač je nakon dolaska policije iznenada ubrzao i počeo bježati, a pritom je kroz prozor pokazivao mobitel sa slikama Kurana.

Vukao policajce 50 metara

Austrijska policija je nakon nekog vremena uspjela zaustaviti automobil, no vozač nije htio izaći iz vozila. Jedan policajac je otvorio vozačeva vrata i pokušao razgovarati s njim, a drugi mu je pokušao uzeti ključeve. 23-godišnjak je onda opet iznenada stao na gas i pokušao pobjeći, povlačeći pritom policajce nekih 50 metara.

Kada je policija nakon ponovne potjere ponovo zaustavila auto, vozač se zaključao i nije htio otvoriti vrata. Policajci su stoga razbili staklo i uhitili ga.

Kako navodi Kronen Zeitung, muškarac je nosio “religioznu odjeću”, a za sada još nije poznato zašto je bježao od policije. Vlasti navode da je osumnjičenik posljednje četiri godine bio u Saudijskoj Arabiji i studirao religiju.

Istraga je u tijeku, a u njoj sudjeluje i Državni ured za borbu protiv terorizma.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!