Drugog dana duhovne priprave za proslavu župnog patrona Presvetog Srca Isusova „pada“ i blagdan Tijelova, ustanovljenja Euharistije.

Uz pobožnost Srcu Isusovu i slavljenju svete Mise u župi i svetištu Presvetog Srca Isusova u Studencima na blagdan Tijelova je i tradicionalna procesija s Presvetim oltarskim Sakramentom oko župne crkve. Djeca, prvenstveno ovogodišnji prvopričesnici, u procesiji su ispred Presvetog oltarskog Sakramenta prosipali latice cvijeća, a mješoviti župni zbor „Vrelo života“ pjevao je liturgijske pjesme.

Misno slavlje u prepunom svetištu predvodio je don Željko Majić, generalni vikar hercegovačkih biskupija u koncelebraciji s dvojicom svećenika don Antom Pavlovićem župnim upraviteljem i don Brankom Šimovićem umirovljenim svećenikom iz studenačke župe.Don Željko je u propovijedi govorio o značaju Euharistije kao središnjem dijelu našeg života i vjere i pozvao je vjernike da redovito nedjeljom idu na svetu Misu, euharistijsko slavlje.

Svakog dana Devetnice prije i za vrijeme pobožnosti vjernici se mogu ispovjediti jer na raspolaganju ima dosta svećenika.

M.Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!