Vojne snage Sjedinjenih Država prisutne su u brojnim dijelovima svijeta i dosad su obavile mnoge zahtjevne operacije, no čini se da im je jedan od većih problema dosad stvorio jedan rakun, koji ih je natjerao u paničan bijeg.

Američki časopis Task & Purpose, čija je svrha informirati javnost o aktivnostima vojske Sjedinjenih Država, objavio je videosnimku koja je vrlo brzo postala popularna na društvenim mrežama te je pokazala da se rješavanje naizgled jednostavnog problema može pretvoriti u pravu noćnu moru.

Video je u utorak prenesen na TikToku i u kratkom je vremenu prikupio 1,7 milijuna lajkova i nebrojene komentare. Prikazuje skupinu američkih vojnika koji iz oklopnog borbenog vozila ‘Strykera’ nastoje istjerati – rakuna, koji se bježeći od vojnika skrio upravo ondje. Naizgled jednostavna ‘vojna operacija’ pretvorila se u velik problem. S obzirom na to da su rakuni prirodno agresivne životinje, na snimci se vidi kako jedan od pripadnika vojnih snaga drži bejzbol palicu u slučaju potrebe za “samoobranom”. Drugi mu dovikuje: “Iza tebe!”

Dvojica najodvažnijih vojnika ušla su u vozilo, nastojeći rakuna uloviti rukama da bi ga premjestili na sigurno, no preplašena životinja natjerala ih je u bijeg, što su mnogi korisnici društvenih mreža komentirali kao odličan primjer “kontraofenzive”. “Povlačenje” vojnika izazvalo je brojne reakcije na Twitteru. “Hoće li vojnici koji su ušli u Stryker biti nagrađeni za hrabrost?”, napisao je jedan od korisnika.  “Ovi vojnici nisu su povukli, oni su samo otišli u različitim smjerovima. To su junaci”, napisao je drugi.

Izvor:pogled.ba