Dubrovačka policija odgovorila je na upit Indexa o snimci jurnjave Rimac Neverom brzinom 230 km/h po Magistrali kod Dubrovnika, koja je osvanula na društvenim mrežama.

Policija je poručila da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h.

Zbog toga će protiv 41-godišnjeg vozača Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Dubrovačka Policijska uprava napominje da im nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti te uprave.

Što se vidi na snimci?

Podsjetimo, na Redditu se pojavila snimka koja je nastala jučer te prikazuje Rimčevu Neveru kako na magistrali kod Dubrovnika juri 230 km/h. Snimka je u međuvremenu obrisana s Reddita.

Jučer je Dubrovački dnevnik objavio da je Rimčeva Nevera bila izložena u Vrtovima sunca u Dubrovniku, dodajući da danas kreće prezentacija automobila za potencijalne kupce.

Testiranje i probne vožnje će se odvijati i na magistrali, objavio je Dubrovački dnevnik.

Na snimci se vidi kako Rimčeva Nevera na magistrali kod Dubrovnika postiže brzinu od 232 km/h, a u suprotnom smjeru prolazi niz automobila, što znači da taj dio magistrale nije bio zatvoren za promet. Muškarac koji vozi Neveru odjeven je u jaknu i kapu s oznakama Rimac Automobila.

Mate Rimac: Ispričavam se, vozač će biti kažnjen

O jurnjavi Neverom po magistrali na Facebooku se oglasio i Mate Rimac.

> Rimac o jurnjavi Neverom po magistrali: Vozač se sam javio policiji, ispričavam se

“Šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst”, napisao je Rimac.

“Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona. Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i biti će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji”, objavio je na Facebooku.

“Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti”, stoji u Rimčevoj objavi.

/HMS/

error: Content is protected !!