Najpoznatiji hrvatski zmijolovci Darko Karamazan i Vlado Lađarević iz Slavonskog Broda imali su neobičnu intervenciju u Karlovcu. Naime, nakon nekoliko poziva Centru 112 i skloništu za životinje koji nisu dali rezultata, za pomoć im se obratila obitelj Marić s troje male djece, kojoj se u automobil uvukla zmija. Zmijolovci su spremno odgovorili na poziv, ali zmiju u automobilu nisu mogli pronaći. Uhvatili su je tek nakon što je vozilo rastavljeno u ovlaštenom servisu.

Jednu zmiju uspjeli uhvatiti

– U prtljažniku su bile dvije zmije od kojih je vlasnik jednu uspio uhvatiti, ali druga je pobjegla. Međutim, kada je zatražio pomoć Centra 112, uputili su ga na jednog zmijolovca iz okolice koji im je savjetovao da otvore vrata i da će zmija sama izaći – kaže Darko Karamazan iz udruge Zmijolovac. Naravno, roditelji nisu mogli stalno sjediti pokraj auta i gledati je li zmija izašla ili ne. – Ja bih još i ušao u auto, ali kako da troje male djece stavim unutra – rekao je otac Tomislav Marić. Jedino što je preostalo očajnoj obitelji kako bi se riješila neželjenog gosta u automobilu bilo je da pozovu udrugu Zmijolovac, koja jedina u Hrvatskoj ima odobrenje nadležnog ministarstva za premještanje zmija. Zmijolovci su odmah uhvatili zmiju koju je vlasnik odložio u posudu za otpad, ali s onom u automobilu bilo je puno problema jer se dobro skrila. Pokušali su je izmamiti tako što su u prtljažnik stavili posudu s vodom, ali nije se pojavila. Kako nisu ovlašteni za rastavljanje automobila, jedino rješenje bilo je odvesti vozilo u servis. Djelatnici servisa pristali su rastaviti auto pod uvjetom da zmijolovci stalno budu uz njih. Izvadili su dva zadnja sjedala iz automobila i nakon dulje pretrage gmaz je napokon primijećen.

Sakrila se u prtljažniku

 – Bila je u prtljažniku, ispod tapecirunga. Vjerojatno se zbog rastavljanja auta počela micati i u jednom trenutku sam je uočio. Odmah sam viknuo kolegi Darku koji se nalazio s te strane pokraj prtljažnika da je uhvati, što je on i učinio – ispričao nam je zmijolovac Vlado Lađarević.

Izvor:pogled.ba