Posljednja utakmica sezone čeka košarkaše Zadra i Splita, gdje će se boriti za naslov prvaka Hrvatske. Majstorica finalne serije HT Premijer lige igra se u Zadru u 20 sati.

Obje momčadi uspješno su obranile domaći teren. Zadar je bio uvjerljiv oba puta u Dvorani Krešimira Ćosića, dok su Splićani bili bolji na Gripama.

– Cijela sezona staje u ovih 40 minuta, na našem terenu imamo priliku osvojiti naslov. Moramo biti momčad od prve do zadnje minute, dati sve od sebe i poštovati sve detalje koje nismo u Splitu. Trebamo napraviti sve da nakon utakmice kad se svaki od nas pogleda u ogledalo da možemo reći da smo dali sve od sebe. Nadam se da će sve to biti dovoljno da osvojimo naslov prvaka Hrvatske i da usrećimo sve navijače našeg kluba i da na jedan lijep i prekrasan naći završimo ovu sezonu, rekao je trener Zadra Veljko Mršić.

Split je gubio 0-2 u seriji i bio korak do ispadanja, da bi se momčad Mile Karakaša vratila dvjema pobjedama.

– Pokazuje se kako onaj tko je uspješniji u skoku, kontrolira i dvoboj. Energija je bila fenomenalna, a posebno me raduje 25 asistencija. Zato i jest bilo više trica jer nam je igra u napadu bila tečnija. Nekako je najpoštenije da o prvaku odlučuje majstorica, rekao je Karakaš nakon što je njegova momčad slavila u četvrtoj utakmici finalne serije i izborila odlučujući dvoboj za naslov.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!