Ženska rukometna reprezenacija BiH ostvarila je pobjedu protiv selekcije Italije u susretu 2. kola pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo, a konačan rezultat susreta koji je odigran u Grčkoj glasio je 25:22. Nakon jučerašnjeg poraza od Grčke (29:18), bh. igračice danas su prikazale puno bolju igru, posebno u napadu, i već nakon prvog poluvremena imale su prednost. Rezultat je nakon 30 minuta glasio 15:12, što je ujedno bila i maksimalna prednost u prvom poluvremenu.

Na početku drugog poluvremena bh. igračice dolaze do četiri gola prednosti (16:12), no Talijanke se uspijevaju vratiti i sredinom nastavka doći do poravnanja (17:17). Činilo se da bi bh. rukometašice u tom trenutku mogle fizički pasti, no vratile su se i zaigrale još bolje, ubacile u brzinu više i vratile tri gola prednosti pet minuta prije kraja (24:21). Do kraja meča čvrstom igrom u obrani bh. igračice su sačuvale prednost i ostvarile pobjedu.

Pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo reprezentativke BiH završiti će u nedjelju (12 sati) protiv Latvije. Podsjetimo, samo prvoplasirana selekcija iz skupine će se plasirati u kvalifikacije i bit će smještena u skupinu 3 sa selekcijama Nizozemske, Njemačke i Bjelorusije. Treba reći i to da je ovo prva zvanična pobjeda reprezentacije BiH nakon 12 godina, a zahvaljujući današnjem rezultatu i osvojenim EHF bodovima vraćeni smo na EHF listu.

Izvor:klix.ba

error: Content is protected !!