Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je novi poraz ovaj put od Danske rezultatom 2:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Kopenhagenu. Danci bolje otvaraju utakmicu. U petoj minuti Ahmedhodžić otklanja opasnost ispred našeg gola nakon pokušaja Wassa. U 13. minuti lijepa i dobra akcija Danaca na kraju koje Braithwaite šutira od blok u ruke Vasilja.

U 18. minuti Danska je povela s 1:0. Braithwaite je nakon kornera i pogreške naše obrane doveo Dansku u vodstvo od 1:0. Lopta se odbila od Hadžiahmetovića točno na glavu napadaču Danske, piše Sportsport.ba.  Šansa za bh. reprezentaciju u 25. minuti. Nakon kornera Kjaer je glavom šutirao na svoj gol, a loptu s gol linije skida Larsen, ostalo je 1:0. Saničanin u 30. minuti blokira udarac Eriksena.

U 42. minuti nova šansa za Dance, ali na odmor se odlazi s 1:0. U nastavku slična igra na terenu. Velika prilika za Dance u 58. minuti. Saničanin je loše intervenirao i loptu dodao do Wassa koji iz dobre pozicije šutira pored gola. Nakon toga još dvije poluprilike pred oba gola, obrane su bile sigurne. U 72. minuti Danska je povela s 2:0.

Opet nakon kornera Cornelius je zatresao bh. mrežu. Isti igrač pokušava u 77. minuti, ali Vasilj brani njegov pokušaj. Dobar napad bh. reprezentacije u 84. minuti, Nukić je dobro centrirao, Prevljak kasni na loptu. U 87. minuti šansa za Dance preko Jensena, ostalo je 2:0.

Do kraja utakmice nije bilo puno uzbuđenja i Danska je upisala zaslužen trijumf.

Izvor:vecernji.ba

error: Content is protected !!