Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da ni Mirko Šarović, ni Branislav Borenović, niti bilo tko drugi u Republici Srpskoj ne treba braniti Dan Republike Srpske od Dodika, koji je za razliku od njih sudjelovao u njenom proglašavanju.

“Svim dobronamjernim ljudima je jasno da sam odgovarao na pitanje, na nečije ideje da i Republika Srpska svoj dan slavi kada slavi svoj dan i Srbija. Ti dobronamjerni su mogli također pročitati da sam rekao da o toj ideji treba razgovarati, i da će se 9. siječanj uvijek slaviti u Republici Srpskoj. Niti sam rekao da ćemo Dan republike slaviti na neki drugi datum, niti je ta odluka u mojim rukama”, naglasio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentira reakciju oporbe na njegovu izjavu u vezi s obilježavanjem Dana Republike, Dodik je rekao da je zadivljen spremnošću SDS-a i PDP-a da brane Republiku Srpsku od Dodika.

“Još kada bi bili spremni da je brane od velikobošnjačke politike ili međunarodne okupacije priznao bih im da su patriote. Ovako, samo potvrđuju da su lovci na skupljanje jeftinih poena”, zaključio je Dodik.

/HMS/

error: Content is protected !!