Krovna kuća europskog nogometa (UEFA) smanjila je nagradni fond za nadolazeće Europsko prvenstvo sa 371 na 331 milijun eura, ali i taj fond svakako je najveći u povijesti ovog natjecanja.

Europski mediji pišu da je dosadašnji rekord u nagradnom fondu iznosio 301 milijun eura, što je cifra koja je raspoređena na 24 reprezentacije koje su sudjelovale na Euru 2016. u Francuskoj.

Ove godine taj fond je umjesto za 70 milijuna viši za 30, a svaki sudinik Europskog prvenstva zaradit će minimalno 9,25 milijuna eura što su uspjeli doći do smotre najboljih.

Timovi koji prođu u osminu finala će zaraditi dodatnih 1,5 milijuna eura, umjesto dva koliko je ranije bilo predviđeno, dok plasman u četvrtfinale donosi dodatnih 2,5 milijuna eura, što je oko 850.000 manje nego što je prvobitno planirano.

Plasman u polufinale donosi dodatnih četiri milijuna eura (ranije je bilo pet), a razlike su i u plasmanima u finale i osvajanje turnira. Za ulazak u finale garantira se dodatna zarada od pet milijuna eura, umjesto sedam, a naslov prvaka donijet će dodatnih osam milijuna eura, umjesto ranijih deset.

Reprezentacija koja osvoji titulu prvaka Europe ukupno će inkasirati blizu 30 milijuna eura, točnije 28,25 milijuna eura.

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!