Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom posljednja je pripremna utakmica uoči Europskog prvenstva. Vatreni u 20.45 gostuju u Bruxellesu kod Belgije.

– Igramo protiv najbolje momčadi na svijetu prema Fifinoj ljestvici, prema Belgijancima imamo veliki respekt. Svaka nam je utakmica jaka važna, jednako kao i rezultat, koji generira dobru atmosferu, daje samopouzdanje i motiv. Bit će nam jako teško, ali to je za nas veliki izazov, neposredno pred nastup na Europskom prvenstvu. Obje momčadi žele dobar rezultat, ali najvažnije je da ne bude ozljeda, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Belgija na Euru igra u skupini s Rusijom, Finskom i Danskom. Hrvatsku prije Češke i Škotske, iduću nedjelju 13. lipnja čeka prvi susret na europskoj smotri protiv domaćina Engleske na Wembleyju.

– Očekujemo agresivnu Englesku koja će nas napasti, pokušati dati gol što prije, ali Hrvatska ne dolazi na Euro kao autsajder. Imamo svoju prigodu, ali moramo biti skromni i ići korak po korak, naš prvi cilj je proći skupinu, dodao je Dalić.

Domagoj Vida također ističe kako ih danas očekuje težak ispit, pokušat će se predstaviti u najboljem mogućem izdanju i što spremniji dočekati prvu utakmicu na Euru. Kako zaustaviti Romelua Lukakua, najboljeg belgijskog napadača?

– Lukaku je jedan od najboljih napadača na svijetu, naravno da ga pratim s obzirom na to da je suigrač naših reprezentativaca Brozovića Perišića. O njemu imam samo riječi hvale, odličan je igrač i jako ga je teško čuvati, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo zaustavili. Stoperske alternative uslijed Lovrenove ozljede? Žao nam je svima što se Lovren ozlijedio, ali, prema zadnjim informacijama, njegovo oporavak teče bolje nego što smo očekivali. Međutim, na njegovoj poziciji imamo jako dobre igrače i sigurno će odraditi svoj posao kako treba. Međutim, obranu ne igramo samo nas četvorica u zadnjoj liniji, nego cijela momčad.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!