Žena iz Kalifornije nedavno je pronašla novčanik koji je izgubila 1975. godine.

Colleen Distin iz Venture bila je u ranim dvadesetima kad je u kinu Majestic Ventura Theater izgubila novčanik. U njemu su bile neke obiteljske fotografije i ček od 200 dolara, a ispao je navodno kroz rupu u njezinoj torbici, piše Associated Press.

“Sjećam se da sam zvala kino idući dan kad sam shvatila da nema novčanika”, rekla je Distin za Ventura County Star. “Rekli su da ga nitko nije pronašao, ali da ponovo nazovem kasnije, što sam i napravila”, dodala je.

No Distin je svoj novčanik dobila tek 46 godina kasnije nakon što ga je zaposlenik koji je preuređivao povijesno kino pronašao u prostoru za puzanje. “Nikad to ne bih mogao zamisliti”, rekao je Tom Stevens, zaposlenik, nakon što je pronašao novčanik.

Iako u njemu nije bilo novca, unutra su bile karta za koncert Grateful Deada iz 1973. godine, stare fotografije i vozačka koja je istekla 1976.

Stevens je uz pomoć društvenih mreža pronašao Distin i vratio joj novčanik. Ona kaže kako je bila uzbuđena i uopće nije očekivala da će ikad više vidjeti taj novčanik. Dodala je kako ju je novčanik vratio na svojevrsno putovanje u prošlost. “Počnete viđati stvari i vraćate se u prošlost. Poput vremenske kapsule”, rekla je. 

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!