Košarkaši Zadra osvojili su naslov prvaka Hrvatske nakon što su petoj utakmici finalne serije svladali uvjerljivo Split 84:57.

Ovo je prvi naslov za Zadrane nakon 13 godina, a proslavili su ga uz brojnu publiku navijača, koji su usprkos svemu i mjerama, ušli u dvoranu i bodrili svoj klub.

– Prekrasan je osjećaj, kad smo vidjeli ovo večeras, vrijedilo je izgubiti one dvije utakmice u Splitu da možemo ovo doživjeti, da ne budemo generacija zakinuta za podršku s tribina. Jedna prava sinergija parketa i tribina, mislim da, koliko god je nama publika dala vjetra u leđa i mi smo našom igrom energiju prenijeli na tribine i to je ta velika sinergija. Čestitao bih momčadi Splita i njihovom treneru na jednoj dobroj seriji i što su učinili finale jako zanimljivim. Na kraju sezone, dvostruka kruna, večeras smo još jednom pokazali da onda kad je najpotrebnije da smo odigrali pravu utakmicu, možda i najbolju u sezoni, a to je odlika velikih momčadi i još jednom hvala svima, naročito igračima na jednoj ovakvoj sezoni, rekao je Veljko Mršić, trener Zadra, nakon utakmice.

Sjajni Dominik Mavra koji je vukao Zadar u finalnoj seriji nije mogao opisati osjećaj nakon osvajanja finala.

– Ovo je nešto za što se živi i umire. Ovo je kraj svega. Bio je pritisak na nama, ali znali smo da smo bolja momčad i da ćemo uz publiku slaviti, objasnio je Mavra pa dodao: – Manje je bitno jesam li MVP, već sam maloprije rekao da je ovo nešto čime se ja punim. Emocionalno, Zadar je moja najveća strast i kad odrasteš u Jazinama to je nešto što je stvarno duboko u tebi i stvarno u ove dvije godine nije se nekad niti bilo lako nositi s time, s očekivanjima i svime. Sad kad podvučem crtu nakon dvije godine i tri trofeja koja smo donijeli gradu – nevjerojatno!

Nakon utakmice navijači su se skupili na Narodnom trgu kako bi pozdravili igrače.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!