Šime Vrsaljko u Atleticu je prvo zbog teške ozljede izgubio status prvotimca, ali nakon povratka prije pola godine više nije ni prva rezerva na desnom boku prvaka Španjolske.

U drugom dijelu prvenstva, kada je nezamjenjivi Trippier bio suspendiran, a Vrsaljko spreman, trener Simeone je umjesto njega na tom mjestu koristio Llorentea ili Carrasca. Igrače koji inače pokrivaju druge pozicije. Vrsaljko je u cijeloj sezoni sakupio samo devet prvenstvenih nastupa, piše Index.hr.

Marca podsjeća na to te dodaje da je zato Atleticovom sportskom direktoru Andrei Berti prioritet prodaja Vrsaljka. “On je dokazao da ne može biti ne samo konkurencija nego ni rezerva Trippieru, pa se Atletico zato okreće Hectoru Bellerinu iz Arsenala. Od Vrsaljka jednostavno nema dovoljno pomoći ni koristi. Nema sumnje da je na desnom beku rupa kada nema Trippiera, jer Vrsaljko više nije na razini na kakvoj je bio prije ozljede.”

Taj izvor dodaje da će Atletico teško prodati otpisanog Vrsaljka: “Njegova vrijednost na tržištu je jako pala, kao i potražnja za njim jer već neko vrijeme ne igra na vrhunskoj razini, a idućeg ljeta mu završava ugovor. Osim toga, ima previsoku plaću, tako da postoje dva velika problema u nastojanju Atletica da ga se riješi. Vrsaljka i Vitola će zbog navedenih razloga biti najteže prodati.”

Vrsaljko (29) je u Atletico došao prije pet godina iz Sassuola, uz odštetu od 14 milijuna eura. Danas ga Transfermarkt procjenjuje tek na trećinu tog iznosa.

/HMS/

error: Content is protected !!