Koncertom J.R. Augusta u nedjelju, 6. lipnja, otvara se nova sezona Ljetne pozornice Tuškanac, na kojoj će se do jeseni nizati filmski i glazbeni programi.

Glazbenik J.R. August, višestruki dobitnik nagrade Porin, izvest će hvaljeni prvijenac Dangerous Waters te kolekciju EP-jeva u kojima se isprepliću mnogi glazbeni žanrovi uključujući i blues i gospel.

Središnji dio programa je “Film u šumi” koji u kolovozu donosi kombinaciju popularnih i umjetničkih te kinotečnih naslova, povezujući programe Ljetne pozornice i njezina sestrinskog kina Kinoteke.

Za 10. lipnja najavljena je zagrebačka premijera filma Danila Šerbedžije “Tereza 37”, dobitnika Velike Zlatne arene na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu.

Na toj će se pozornici predstaviti i najvažnije hrvatske filmske manifestacije, među kojima su Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, ZagrebDox, Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival, Festival mediteranskog filma Split i FRKA Filmska revija Kazališne akademije, a također je i središnja lokacija popularnog Fantastic Zagreb Film Festivala te Revije europskog filma.

Već u prvim tjednima lipnja prikazat će se izbor animiranih filmova s 31. Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb, od 11. do 13. lipnja, potom najbolje iz svijeta advertisinga s međunarodnog festivala Dani komunikacija (14. i 15. lipnja), te nezaobilazne dokumentarce iz programa Zagrebdoxa, od 16. do 19. lipnja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!