Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” i Hrvatska matica iseljenika organiziraju Osmu reviju i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Kako je priopćeno iz Udruge “Stećak”, zbog epidemioloških mjera i izmijenjenog režima putovanja ni ove godine nije moguće organizirati okupljanje sudionica iz različitih krajeva svijeta te će se zato program ovogodišnje revije i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji održati on line.

Revija ove godine nosi naziv “Najljepša od najljepših dosadašnjih pobjednica sedam revija tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji”.

U izboru će biti sve dosadašnje pobjednice i njihove pratilje s tim da će pobjednica biti djevojka koja dobije najviše glasova, a nagrade su replike tradicijskog nakita.

Proglašenje pobjednice bit će organizirano putem zoom platforme 8. srpnja u 19 sati, a od 15. lipnja bit će omogućeno online glasanje na Facebooku.

U sklopu ovogodišnje revije bit će organizirana i multimedijalna izložba “Hrvatsko djevojačko ruho u Bosni i Hercegovini i hrvatskim manjinskim zajednicama u Europi”.

Izložba će biti postavljena u galeriji Kulturno-informativnog centra u Tomislavgradu od 15. lipnja do 1. srpnja 2021. godine.

Pokrovitelji ove izložbe su predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Vlada Hercegbosanske županije i općina Tomislavgrad.

Izvor:ppogled.ba

error: Content is protected !!