Španjolska nogometna reprezentacija pozvala je još četvoricu igrača, koji će trenirati u zasebnom “balonu”, a sve zbog pozitivnog testa kapetana Sergia Busquetsa na COVID-19 tijekom vikenda.

Novopridošli Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United), Carlos Soler (Valencia) i Brais Mendez (Celta Vigo) neće ostati u španjolskom kampu u Las Rozasu niti će biti uključeni u ostatak priprema momčadi, koji se trenutno izoliraju.

– Kao uvjet za moguće posljedice koje bi mogle proizaći iz pozitivnog testa Sergia Busquetsa, trenersko osoblje odlučilo je pozvati skupinu od četiri igrača kako bi nadopunili treninge tijekom sljedećih nekoliko dana pod vodstvom izbornika Luisa Enriquea u paralelnom balonu, stoji u priopćenju Španjolskog saveza.

Španjolska u utorak ima prijateljsku utakmicu s Litvom, ali će igrati sastav do 21 godine, koji je upravo završio nastup na Europskom U 21 prvenstvu, gdje je stigao do polufinala, dok je A reprezentacija u izolaciji.

Španjolska na EURU igra sa Švedskom u otvaranju skupine E sljedeći ponedjeljak.

U ponedjeljak nije otkrive nijedan Covida-19 u momčadi Portugala, koja je igrala sa Španjolskom u prijateljskom dvoboju dva dana prije nego što je Busquets u nedjelju bio pozitivan.

– Nakon kontakta sa zaraženim ljudima, uvijek pomislimo na najgore, ali svi smo napravili test i svi smo negativni. Ovaj virus je lutrija, to je nešto što ne možemo objasniti jer ga svatko može dobiti, rekao je portugalski branič Joao Cancelo.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!